ФОРУМ ЗА ПРАВОСЛАВНО БОГОСЛОВИЕ И ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИЯТА

Форум към проектите "Двери на Православието" (http://www.dveri.bg) и "В начало беше Словото" (http://www.logos-bg.net)
Дата и час: Чет Сеп 09, 2010 8:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: в."Сършел" от соца и Дверибг.нет
МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 6:48 pm 
Администратор

Яхавит написа:
Косьо... Не сте страхливци... Просто... Незнам... Иде ми да троша като се сетя колко пъти съм бил подвеждан и сам понякога съм искал да се подведа...

Ти знаеш най-добре за себе си... моето странично наблюдение е, че не бива да се търси правилната компания от хора, която да ни подвежда в правилната посока. Превръщането на хора в кумир е жестоко и към самите кумири! Всички подвеждаме, а не завеждаме! Господ си ни насочва, това е достатъчно...

Доколкото до метача Славе Македонски, миналата есен лично разчистих и метох гробовете зад храм "Покров Богородичен" на митр. Борис и Йорданка Филаретова. Това метене беше едно от най-приятните неща, които съм правил в живота си, да ме извини дядо ти Вазов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 7:25 pm 
Администратор

Яхавит написа:
Приятелят ти Сивов обгазява плахите остатъци от богословие - от "теологията" на Главев, през чадата на Роуз... Каква е причината за паритета, който наблюдавам, Косьо? Или не виждате какъв отровител е тоя предприемач?!?

За теб е отровител, защото си го превръщал в кумир, без изобщо да го питаш - разрешава ли ти и честно ли е спрямо него. Аз лично с "Покров" не съм имал вземане-даване от 7 години и не виждам, защо трябва да вземам отношение.

Аз съм си аз, не съм "Двери". Та кой иска това от мен - да се занимавам с Пламен Сивов? Ти ли? Или жена ми? Или моят мениждър в компанията ми?

Доколкото до поезията на Сивов, общо взето ми харесва, което мога да кажа за много, много малко съвременни поети. Освен това "Омофор" (доколкото го има) все още е свестно издателство.

Имаш ли нещо против Пламен Сивов - пиши статия. Но знаеш какви са изискванията в "Двери" - статията ти трябва да бъде добра и на място. Някой да те спира? Но естествено и засегнатата страна ще получи право на отговор. Както (BTW) дядо Николай винаги би имал правото на отговор в Двери. Стига да си го поиска лично, а не чрез посредници.

А сега вземи и се отегли малко от дискусията, моля, това е публичен форум, а не детска градина и личните отношения между А и Б са супер-досадни за аудиторията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 8:38 pm 
Аватар

Не, няма да се появи Мирон, спокойно. Специално по отношение на този г-н чукате на отворена врата.
Но всичкото това изобщо не е валидно за издателството, благодарение на което аз лично съм открил безценни неща, издадени от тях. За което съм благодарен. А Вие трябва да правите разлика между нещата, които възбуждат емоциите Ви. Не е лесно, но продължавайте да опитвате и не се отказвайте. К.С.Луис казва нещо много готино в "Обикновено християнство", за грешките, които дяволът ни праща по двойки, и мисля, че е подходящо да Ви го цитирам в случая. Сигурно сте го чел. Добре е, ако сте го чел, така ще си го припомните.

Цитат:
"... Той (дяволът) винаги изпраща грешките на този свят по двойки - двойки от противоположности. И постоянно ни насърчава да губим много време в размишления за това коя е по-лошата. Вие, разбира се, виждате защо, нали? Той разчита на извънредно голямото ви отвращение към едната грешка, за да ви въвлече постепенно в противоположната. Но нека не се оставяме да ни измамят. Ние трябва да не отместваме погледа си от целта и да минаваме направо между двете грешки. Нямаме никаква друга работа, с която и да било от тях ..."

С две думи искам да кажа - зарежете фиксацията си върху г-на.
Нямате нужда нито да го превръщате в кумир, нито пък да го демонизирате. Минете по средата, между двете грешки.

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 25, 2010 9:34 pm 
Аватар

Мирон написа:
С две думи искам да кажа - зарежете фиксацията си върху г-на.
Нямате нужда нито да го превръщате в кумир, нито пък да го демонизирате. Минете по средата, между двете грешки.

Забравих да добавя, Яхавит.
Разбира се, трябва сам да поискате да си помогнете. Насила не става. С хапчета или сиропи - също.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа