ФОРУМ ЗА ПРАВОСЛАВНО БОГОСЛОВИЕ И ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИЯТА

Форум към проектите "Двери на Православието" (http://www.dveri.bg) и "В начало беше Словото" (http://www.logos-bg.net)
Дата и час: Чет Сеп 09, 2010 9:28 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Гей-парада в София!
МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 8:21 am 

http://www.dveri.bg/content/view/11603/29/
Браво на Св. Синод! Напълно подкрепям Решението! Очаквам да видя поне някои от тях на антигей парада!
Освен това вече е време да излязат и с решение за изчистване на редиците на БПЦ от гейовете иначе излиза, че подкрепят лозунга: "Всеки гей, който не е клирик или монах няма място под слънцето"!!! :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Гей-парада в София!
МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 10:58 am 

^ Глупости на търкалета са това! И лицемерие, и популизъм! Айде сега гейовете са ни виновни! "Содомски грях" - да видим кой пръв ще хвърли камък? Ама иудеите се засрамиха от думите не Христос и не убиха блудницата, но ние сме по-жестоки от тях!
Кой от вас познава гейове? Голяма част от тях са объркани и неразбрани хора отхвърлени от обществото. Те понасят върху себе си много омраза, а с този парад се опитват да отговорят на нея по неагресивен начин. Защо си мислим, че ще ги приобщим към Църквата с посланието "Вие сте грешници, Бог ви мрази, анатема!"
Хайде, помислете малко преди да осъждате! Аз продължавам да твърдя, че БПЦ трябва да се разформира/На институционално ниво, разбира се. То и без това всички отъждествяват БПЦ единствено с клира... :lol: /, а малкото останали читави хора да преминат към други поместни църкви.
Писна ми от идиоти и лицемери, без извинение!
Значи тъкмо бях започнал да обяснявам на някои гейове, че Христос не ги мрази, изобщо нещо от нещо като начало на кетехизация, не твърдя, че бих успял 100%, но сега шансовете ми са равни на 0.
Продължавайте да отблъсквате хората и лицемерно да ревете! Айде със здраве. Повече няма да пиша по темата, защото май е по-лесно да споря с телевизора отколкото с някои циментирани мозъци!

Последна промяна bore на Сря Юни 23, 2010 2:17 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 12:33 pm 

jasmina написа:

изчистване на редиците на БПЦ от гейовете

А това е фашистко изказване.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 2:25 pm 

Приемам обвинението, :( може би сте прав, защото извадено от контекста на мнението ми явно звучи така. Но нали Господ Иисус Христос ни съветва, че преди да тръгнем да вадим сламката от окото на ближния ни, трябва да извадим гредата от собственото си, та по тази причина си позволих да посъветвам хората,които заклеймяват определен грях, трябва да се отърсят от него и тогава да наставляват другите и да им размахват пръст в противен случай всичко е лицемерие и наглост. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 2:34 pm 

^ След като виждате в позицията на синода наглост и лицемерие, защо я подкрепяте?
Това, че в клира има гейове/не съм им светил, между другото и не знам кой с кого и какво, а и не ми е работа/ е най-малкия проблем, но вярно, поне можеха да открият парада с тържествен водосвет, вместо да го заклеймяват. Как ходят по офисите на крадците и убийците /визирам едрата организирана престъпност/ да правят водосвети? Гейовете никого не искат да ограбят или убият. Хващате ли елементарната логика?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 2:53 pm 

Подкрепям я, защото това все пак е грях, нали не забравяте този факт!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 2:57 pm 

^ Нищо не забравям. Тогава защо не излезе синода с призив срещо онанизма и полигамията? Или то може. :mrgreen: Да изредя ли смъртните грехове по катехизис?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 3:09 pm 

bore написа:
Гейовете никого не искат да ограбят или убият.

Единствено ограбват и убиват за себе си, творческият Божи замисъл за човека , нищо повече.

Последна промяна vladikov на Сря Юни 23, 2010 3:37 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 3:24 pm 

Имате грешка, приятелю това не са мои думи!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 3:38 pm 

Странно, поправих я.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 5:22 pm 

bore написа:
Хайде, помислете малко преди да осъждате!..

а каква е целта на гей-парада ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 5:34 pm 

^ Благодаря за въпроса! Доколкото ми е известно /говорил съм с гейове, но пак ще питам/ целта е да бъдат видяни и приети от обществото не като хора "второ качество". Целта не е да ни агитират да станем като тях, нито да въвлекат децата ни в блудни грехове. В нашето общество както е известно, към тях/гейовете - мъже и жени/ се излива доста злоба и агресия. На мен не ми пречат, нито някой от тях ме е привличал за тяхна кауза или ме е свалял. Ако на вас ви пречат - предлагам да ги избием, но след това държа да бъдат избити и всички блудници и прелюбодейци! :wink:
Между другото съм сигурен, че чичковците, които дебнат малки момченца в гората около семинарията, както и старшината от казармата, който предлагаше отпуски срещу секс на срочно служещите няма да бъдат на парада.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 7:49 pm 

Гейовете за собствените си олимпийски игри:

http://www.youtube.com/watch?v=xXJis9X3ryE

Аз питах за какво са им чак и олимпийски игри, Мартина Навратилова не участваше ли в казионните такива. Отговорът в горното клипче. :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 10:15 pm 

"Нито един гей не е върнат да не работи някъде..."
http://www.youtube.com/watch?v=wO_XPig1NZ4

А що се отнася до: "Ама иудеите се засрамиха от думите на Христос и не убиха блудницата, но ние сме по-жестоки от тях!" да не забравяме и едни други Негови думи - след като като прости на блудницата, Исус й заръча:"иди си сега и не съгрешавай вече."
Едно е да грешиш ,да се бориш с греховете си или поне да имаш желание за това,съвсем друго е да нямаш срам и да демонстрираш нещо ,с което не би следвало да се гордееш.
Левит гл.18
22 С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота.
23 И с никое животно да се не съвъкупиш та да се оскверниш с него.....
24 Не се осквернявайте ни с едно от тия неща, защото с всички тия се оскверниха народите, които Аз изпъждам отпред вас......
26 Вие, прочее, пазете повеленията Ми и съдбите Ми, и не правете ни една от тия гнусоти
---------------
Незабравим:
http://www.youtube.com/watch?v=4ADh8Fs3YdU
http://www.youtube.com/watch?v=yX_EVt2fKrA

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 10:37 pm 

Snejana написа:
Едно е да грешиш ,да се бориш с греховете си или поне да имаш желание за това,съвсем друго е да нямаш срам и да демонстрираш нещо ,с което не би следвало да се гордееш.

Не всеки осъзнава и признава греховете си. А посланието "вие сте грешници, ще се пържите в ада вовеки" няма да привлече никого в Църквата. Това не е благовестие, а мракобесничество! Чуждата кокошка е пуйка, а чуждият грях е по-голям. Явно тук говорим на различни езици. Наистина млъквам, няма сми. Ще се видим в ада, предполагам... :(

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа